ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

Aprósütemények 3.

Tartalom:

Sárgabaracklekváros túróspite (Alexandra Wagensommer)

Forgácsfánk (Zsuzsamama)

Isler (Zsuzsamama)

             ----------------------------------------------------------------

Sárgabaracklekváros túróspite (Alexandra Wagensommer)

sargabarack-lekvaros_turos_pite.jpg

Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1 csapott evőkanál vaníliás cukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Túrótöltelék:
1 kg túró áttörve ízlés szerint cukrozzuk
1/2 db citrom leve
8 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
Elkészítés: A vajat a liszttel elmorzsoljuk utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A vaj hideg legyen. Szódabikarbónát, citrom reszelt héját és a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át.
Tegyük hűtőbe minimum félórát.
A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük. Sütőt előmelegítjük.
A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap formára és megszurkáljuk. Elősütjük kb. 7 percet és utána kivesszük a sütőből. Megkenjük a lekvárral majd elegyengetjük rajta a túrót. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Tojásfehérjével lekenjük, (ami megmaradt). 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt.

               ..............................................................

Forgácsfánk (Zsuzsamama)

forgacsfank.jpg

 

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
3 dkg vaj,
7 dkg vaníliás-cukor,
Fél dl tejföl,
2 db. Tojássárgája
1/2 dkg élesztő,
Kevés só.
2 cl rum
Zsír, vagy olaj
15 dkg baracklekvár

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojás sárgáját, az élesztőt (amit kevés cukros tejben felfuttattunk), pici sót, kávéskanál cukrot, evőkanál tejfölt .
Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és félóráig hideg helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, ciframetélővel hosszú csíkokat vágunk belőle, amiből a képen látható kis masnikat formázunk. A megforrósított zsiradékba a tésztát belerakjuk (egyszerre nem sokat) és szép világos barnára sütjük.
Papírtörlőre kiszedjük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Külön csészében lekvárt adunk hozzá.

                      .....................................................................

Isler (Zsuzsamama)

 

isler_zs.m..jpg

 

45 dkg liszt,
30 dkg vaj, hidegen
15 dkg porcukor,
3 tojás sárgája
1 vaníliás cukor,
1 citrom és egy narancs héja reszelve
1 sütőpor, pici só
1 evőkanál tejföl (csak, ha kell)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Ezután vékonyra kinyújtjuk, és kerek formára szaggatjuk.

A korongok felére baracklekvárt teszünk, amire ráhelyezünk egy másik lapot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor kihűltek, akkor csokoládéba mártjuk.

Csokoládé:

4 dkg vajat gőz fölött felolvasztunk. Levesszük, beledobjuk a kis darabokra tördelt 1 tábla csokoládét, addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza. Ha csoki darabok nehezen olvadnak, akkor kis időre tegyük vissza a gőzre.

                  ........................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 57
Heti: 173
Havi: 654
Össz.: 95 152

Látogatottság növelés
Oldal: Aprósütemények 3.
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »