ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/


Gyorsételek

 

Tartalom:  

Töltött kifli (Gábor Manzéger)
Tárcsás tojásrántotta 6-8 főre (Gábor Manzéger)
Csirketócsni 2 (Szokolyi István)
Édes-savanyú csirkemell (Zsuzsamama)
Csirketócsni (Gábor Manzéger)
Rakott kenyér (Alesandra Wagensommer)
Krumplis lecsó (Tóthné Erzsike)
Omlett kenyérben (Szokolyi István)

 

______________________________________________

 

 

Töltött kifli (Gábor Manzéger)

 

           toltott_kifli.jpg

 

 

Töltött kifli  (Gábor Manzéger)

6 db kifli
6 db virsli
1 kispohár tejföl
10 dkg vaj, vagy margarin
10-15 dkg sajt

A kifliket hosszában félbevágjuk és kibelezzük. A belsejét bőven megkenjük vajjal és egy vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A kiszedett belső részt a hézagokba tesszük.

Félbevágjuk a virsliket is, szintén hosszában, és a kiflibe rakosgatjuk.

A vízzel kissé felhígított tejföllel bőven meglocsoljuk. (A tejfölbe keverjünk egy kis sót.)

A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és ropogósra sütjük.

 

                  -------------------------------------------------------

 

Tárcsás tojásrántotta 6-8 főre (Gábor Manzéger)

 

 

tarcsas_tojasrantotta.jpg

 

Hozzávalók: 20-25 db tojás, Fél szál füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma felezve, szálára vágva, 1-2 db TV paprika közepes kockára vágva, 1-2 db paradicsom közepes kockára vágva, 20 dkg füstölt-főtt császárszalonna falatokra szeletelve, 5-6 szelet baconszalonna darabolva

 

Bacont kevés olajjal, vagy zsírral tárcsán kisütjük. A pörcöt kihúzzuk a tárcsa szélére. Zsiradékba a hagymát elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a főtt császárt és a felkarikázott kolbászt. Néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, belehúzzuk a pörcöt. 1-2 perc pirítás után ráöntjük az időközben felvert tojásokat, amit egy picit megsózunk. Vigyázzunk, mert a kolbász, a bacon és a szalonna is sós. Elzárjuk a gázt a tárcsa alatt. Lassan készresütjük,  néha megforgatjuk a tárcsa tartalmát. 

 

 

                  ................................................................  

 

 

Csirketócsni 2 (Szokolyi István)

 

 

csirketocsni_2..jpg

 

 

Hozzávalók:
Fél db csirkemell filé darálva
izlés szerint fűszerezve (só, bors, fokhagyma)
2 tojás,
8 dkg sajt (mi két fajtával csináltuk),
5 dkg joghurt vagy tejföl,
2 evőkanál liszt
petrezselyem zöld,
köret rízs - cékla de volt még sima tócsni is .
 
A tejfölt, tojást, sajtot elkeverjük a liszttel, fűszerekkel. (Kb. nokedli sűrűségű legyen.)
Beletesszük a húst, jól összeforgatjuk.
Serpenyőbe kevés olajat öntünk, s nem túl forróra hevítjük, s tenyérnyi nagyságú adagokban, kissé ellapítva, lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük. Óvatosan, lapáttal fordítsuk meg, ne villával!

 

 

             ................................................................. 

 

 

 

Édes-savanyú csirkemell (Zsuzsamama)

 

 

edes_savanyu_csirkemell_cimke.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 1 üveg Uncle Bens édes-savanyú mártás
  • 30-40 dkg csirkemell, darabolva
  • Fél db piros, kaliforniai paprika, darabolva
  • 1 újhagyma, apróra vágva
  • Só, bors
  • Rizs 

 

A húst forró zsiradékon puhára pároljuk, rátesszük a feldarabolt paprikát, újhagymát, megsózzuk, és félpuhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezután öntjük rá az édes savanyú mártást. Ezzel is főzzük néhány percig. Rizzsel tálaljuk.

 

 

                 ....................................................................

 

 

Csirketócsni (Gábor Manzéger)

 

 

cssirketocsni_cimke.jpg

 

 

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek liszt
  • 3 ek reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, bors
  •    

 

A csirkemellet apró kockára vágom és a többi hozzávalóval egy tálban összekeverem. Előmelegített serpenyőben, némi zsiradékon kisütöm a tócsnikat. Ízlés szerint friss salátával, fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.

 

 

                            ......................................................

 

 

 Rakott kenyér (Alexandra Wagensommer)

 

 

 

kenyer_rakott.jpg

 

 

  • Hozzávalók:
  •  6 szelet kenyér
  • 6 szelet sajt
  •  3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • Fűszerek: só, bors, fokhagymapor, pirospaprika 

 

 

Elkészítés:

 

A vajjal kikenjük a tepsit. A kenyérszeleteket kissé egymásra fektetjük, egy-egy szelet sajtot teszünk rájuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaport és pirospaprikát teszünk hozzá és ráöntjük a kenyerekre. A sütőben kissé megpirítjuk.
Jó lett , a mártást szépen beszívta a kenyér, jól érezni .
A sajt még ízletesebbé tette , meg ezenkívül is reszeltem rá sajtot a tetejére ?? Csípős pirospaprikát tettem a tetejére .

 

 

                .............................................................

 

 

  Krumplis lecsó (Tóthné Erzsike)

 

 

 

krumplis_lecso.jpg

 

 

  • Hozzávalók:
  • ½ kg paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom vagy paradicsomlé, vagy sűrítmény
  • 2 db krumpli
  • Fűszerek ízlés szerint
  • Szalonna kockák vagy kolbász karikák ízlés szerint
  •   

 

Elkészítése:

 

A szokásos módon lecsót készítünk: szalonna kockát vagy kolbász karikákat zsiradékon megfuttatunk, bele tesszük a hagymát, amelyet megdinsztelünk. bele tesszük a paradicsomot, majd a feldarabolt paprikát és az apróra kockázott krumplit és készre főzzük a fűszerezés után. 

 

Ugyan így készíthetjük a rizses lecsót is. Mindkettő módon így sűríthetjük a lecsót, kipótolva a paprikát.

 

 

                     .........................................................

 

 

Omlett kenyérben (Szokolyi István)

 

 

 

3_..omlett_kenyerben.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

Sonka, hagyma, paprika, tojás, sajt, só bors. 
A szelet kenyérnek kivágjuk a belsejét, de óvatosan, ne essen szét. 
Apróra vágunk sonkát, paprikát, újhagymát, vagy, ami van a hűtőben. 
Az aprított alapanyagokat zsiradékon megpároljuk, majd rátesszük a kenyér héját úgy, hogy a zöldségeket körbevegye a, beleöntjük a tojást, megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a kivágott kenyér belsejét és néhány perc alatt, minkét oldalát készre sütjük.

 

 

                        .................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 57
Heti: 156
Havi: 637
Össz.: 95 135

Látogatottság növelés
Oldal: Gyorsételek
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »