Gyorsételek
Tartalom:
Töltött kifli (Gábor Manzéger)
Tárcsás tojásrántotta 6-8 főre (Gábor Manzéger)
Csirketócsni 2 (Szokolyi István)
Édes-savanyú csirkemell (Zsuzsamama)
Csirketócsni (Gábor Manzéger)
Rakott kenyér (Alesandra Wagensommer)
Krumplis lecsó (Tóthné Erzsike)
Omlett kenyérben (Szokolyi István)
______________________________________________
Töltött kifli (Gábor Manzéger)
Töltött kifli (Gábor Manzéger)
6 db kifli
6 db virsli
1 kispohár tejföl
10 dkg vaj, vagy margarin
10-15 dkg sajt
A kifliket hosszában félbevágjuk és kibelezzük. A belsejét bőven megkenjük vajjal és egy vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A kiszedett belső részt a hézagokba tesszük.
Félbevágjuk a virsliket is, szintén hosszában, és a kiflibe rakosgatjuk.
A vízzel kissé felhígított tejföllel bőven meglocsoljuk. (A tejfölbe keverjünk egy kis sót.)
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és ropogósra sütjük.
-------------------------------------------------------
Tárcsás tojásrántotta 6-8 főre (Gábor Manzéger)
Hozzávalók: 20-25 db tojás, Fél szál füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma felezve, szálára vágva, 1-2 db TV paprika közepes kockára vágva, 1-2 db paradicsom közepes kockára vágva, 20 dkg füstölt-főtt császárszalonna falatokra szeletelve, 5-6 szelet baconszalonna darabolva
Bacont kevés olajjal, vagy zsírral tárcsán kisütjük. A pörcöt kihúzzuk a tárcsa szélére. Zsiradékba a hagymát elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a főtt császárt és a felkarikázott kolbászt. Néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, belehúzzuk a pörcöt. 1-2 perc pirítás után ráöntjük az időközben felvert tojásokat, amit egy picit megsózunk. Vigyázzunk, mert a kolbász, a bacon és a szalonna is sós. Elzárjuk a gázt a tárcsa alatt. Lassan készresütjük, néha megforgatjuk a tárcsa tartalmát.
................................................................
Csirketócsni 2 (Szokolyi István)
Hozzávalók:
Fél db csirkemell filé darálva
izlés szerint fűszerezve (só, bors, fokhagyma)
2 tojás,
8 dkg sajt (mi két fajtával csináltuk),
5 dkg joghurt vagy tejföl,
2 evőkanál liszt
petrezselyem zöld,
köret rízs - cékla de volt még sima tócsni is .
A tejfölt, tojást, sajtot elkeverjük a liszttel, fűszerekkel. (Kb. nokedli sűrűségű legyen.)
Beletesszük a húst, jól összeforgatjuk.
Serpenyőbe kevés olajat öntünk, s nem túl forróra hevítjük, s tenyérnyi nagyságú adagokban, kissé ellapítva, lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük. Óvatosan, lapáttal fordítsuk meg, ne villával!
.................................................................
Édes-savanyú csirkemell (Zsuzsamama)
Hozzávalók:
A húst forró zsiradékon puhára pároljuk, rátesszük a feldarabolt paprikát, újhagymát, megsózzuk, és félpuhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezután öntjük rá az édes savanyú mártást. Ezzel is főzzük néhány percig. Rizzsel tálaljuk.
....................................................................
Csirketócsni (Gábor Manzéger)
A csirkemellet apró kockára vágom és a többi hozzávalóval egy tálban összekeverem. Előmelegített serpenyőben, némi zsiradékon kisütöm a tócsnikat. Ízlés szerint friss salátával, fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.
......................................................
Rakott kenyér (Alexandra Wagensommer)
Elkészítés:
A vajjal kikenjük a tepsit. A kenyérszeleteket kissé egymásra fektetjük, egy-egy szelet sajtot teszünk rájuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaport és pirospaprikát teszünk hozzá és ráöntjük a kenyerekre. A sütőben kissé megpirítjuk.
Jó lett , a mártást szépen beszívta a kenyér, jól érezni .
A sajt még ízletesebbé tette , meg ezenkívül is reszeltem rá sajtot a tetejére ?? Csípős pirospaprikát tettem a tetejére .
.............................................................
Krumplis lecsó (Tóthné Erzsike)
Elkészítése:
A szokásos módon lecsót készítünk: szalonna kockát vagy kolbász karikákat zsiradékon megfuttatunk, bele tesszük a hagymát, amelyet megdinsztelünk. bele tesszük a paradicsomot, majd a feldarabolt paprikát és az apróra kockázott krumplit és készre főzzük a fűszerezés után.
Ugyan így készíthetjük a rizses lecsót is. Mindkettő módon így sűríthetjük a lecsót, kipótolva a paprikát.
.........................................................
Omlett kenyérben (Szokolyi István)
Hozzávalók:
Sonka, hagyma, paprika, tojás, sajt, só bors.
A szelet kenyérnek kivágjuk a belsejét, de óvatosan, ne essen szét.
Apróra vágunk sonkát, paprikát, újhagymát, vagy, ami van a hűtőben.
Az aprított alapanyagokat zsiradékon megpároljuk, majd rátesszük a kenyér héját úgy, hogy a zöldségeket körbevegye a, beleöntjük a tojást, megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a kivágott kenyér belsejét és néhány perc alatt, minkét oldalát készre sütjük.
.................................................................