Palacsinták
Tartalom:
Hortobágyi húsos palacsinta (Gábor Manzéger)
Kávés palacsinta (Szabóné Julika)
--------------------------------------------------------------------------
Hortobágyi húsos palacsinta (Gábor Manzéger)
Hortobágyi palacsinta (Gábor Manzéger)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kisütjük a palacsintákat.
A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockára vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Fűszerezzük. Hozzáadjuk a húst, és egy kicsit hosszabb lével pörköltet készítünk. A húst kiszedjük egy tálba.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ebből 2-3 evőkanállal a húshoz adunk.
A húsmasszával betöltjük a palacsintákat.
Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel,
.................................................................
Kávés palacsinta (Szabóné Julika)
A szokásos palacsinta-tésztához tegyünk kb 1 dl erős feketekávét, és süssünk belőle palacsintákat.
Töltelék:
50 dkg túró
1 narancs reszelt héja
1-2 narancs apró kockára vágva
6-7 evőkanál porcukor
A túrót villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot és jól kikeverjük.
Végül töltsük meg a palacsintákat.
.......................................................