ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

 

Pogi, sós-ropogós 2.  

 

Tartalom:

Sajtos muffin brokkolival (Szokolyi István)
Sajtos pogácsa (Gréta Benczik)
Sajtos muffin kukoricaliszttel (Szokolyi István)
Karácsonyi sajtos pogácsa (Szokolyi István)
Napraforgómagos (Zsuzsamama)
Kolbászos pogácsa túróval 2. (Zsuzsamama) 
Kolbászos pogácsa, túróval (Zsuzsamama) 
Omlós, sajtos rudacskák (Judit Kozári)
Omlós kockák (Zsuzsamama)
Graham rúd (Judit Kozári)

  

 

----------------------------------------------------------------------

Sajtos muffin brokkolival (Szokolyi István)

sajtos_muffin_brokkolival.jpg

 

Hozzávalók:
25 dkg liszt

2 db tojás,
10 dkg sajt,
2 dl natúr joghurt,
1 dl olaj,
2 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
só ( mi 4 mokkáskanálnyit tettünk ) bors,
1 gerezd fokhagyma,
Brokkoli vagy sárgarépa, vagy ízlés szerint!

Elkészítés:
A zöldséget pároljuk! A száraz termékeket liszt, sütőpor, szódabikarbóna só, bors összekeverjük!
Egy másik edényben a tojás, joghurt, olaj, fokhagyma jól kikeverjük majd összevegyítjük a száraz keverékkel, amikor sima hozzátesszük a reszelt sajtot !
Megtöltjük a kapszlikat, belerakjuk a zöldséget. Jelen esetben a párolt brokkolit.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük!

                ................................................................

 

Sajtos pogácsa (Gréta Benczik)

 

sajtos_pogacsa_greti.jpg

 

60 dkg finomliszt,
25 dkg vaj,
15 dkg reszelt sajt+kell a szóráshoz is,
3 dkg friss élesztő,
1 pohár tejföl (140 g),
KB 0,5 dl langyos tej,
2 db tojás + 1 a kenéshez,
KB 2 teáskanál só
 
 A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Minden többi hozzávalót belerakunk egy tálba, és ha felfutott az élesztő, akkor azt is. KB 10 percig gyúrjuk, utána lefedve fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk egy jó ujjnyi magasra, éles késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk.
A tepsin lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon megsütjük.

 

                  ......................................................................

 

Sajtos muffin kukoricaliszttel (Szokolyi István)

 

sajtos_muffin_kukoricaliszttel_sargarepaval.jpg

 

Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
2db tojás,
10 dkg sajt,
2 dl natúr joghurt,
1 dl olaj,
2 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
só ( mi 4 mokkáskanálnyit tettünk ) bors,
1 gerezd fokhagyma,
Brokkoli vagy sárgarépa, vagy ízlés szerint!
 
Elkészítés:
A zöldséget pároljuk!  A száraz termékeket liszt, sütőpor, szódabikarbóna só, bors összekevejük!
 Egy másik edényben a tojás, joghurt, olaj, fokhagyma jól kikeverjük majd összevegyítjük a száraz keverékkel, amikor sima hozzátesszük a reszelt sajtot ! Ha a tészta kicsit keményebb, adjunk hozzá egy kis vizet.
Megtöltjük a kapszlikat, belerakjuk a zöldséget !
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük !

 

              .......................................................................

 

Karácsonyi sajtos pogácsa (Szokolyi István)

 

karacsonyi_sajtos_pogacsa.jpg

 

Hozzávalók:
-12.5 dkg vaj
-15dkg reszelt sajt
-2 tojás sárgája
-2 evőkanál tejföl
-25dkg liszt
-fél tasak sütőpor
-só
 
Tetejére:
-2 tojás fehérje
-10dkg sajt
 -köménymag, szezámmag
 
A vajat a tojás sárgájával, tejföllel, sóval kikavarjuk, lisztet, sütőport hozzáadjuk. Összegyúrjuk és fóliába csomagolva,  2 órára hűtőbe rakjuk, majd átgyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakva közepes meleg sütőben 15 perc alatt ki sütjük.

 

                        ......................................................
Napraforgómagos (Zsuzsamama)

 

 

 

napraforgomagos_cimke.jpg

 

  

 

Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg kecskesajt
2-3 tk só
1 tojás
2-3 evőkanál natúr joghurt
Tetejére:
Felvert tojás, napraforgómag, szezámmag 

 

A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az összetört kecskesajtot és a joghurtot, majd az egészből könnyen formázható tésztát gyúrunk. A tésztát ezután gombóccá formázzuk, majd folpakba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Ezután 3-4 részletben kb. 1,5 mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 4×4 cm-es darabokra vágjuk. Mindegyiket megkenjük felvert tojással, megszórjuk napraforgómaggal, szezám maggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük

 

                       .....................................................

 

Kolbászos pogácsa túróval 2. (Zsuzsamama)

 

 

 

kolbaszos_pogacsa_turoval.jpg

 

Hozzávalók 
• 50 dkg liszt 
• 15 dk darált kolbász 
• 10 dkg vaj
• 25 dkg túró
• 30 g élesztő, pici cukor, kevés tej 
• 3 ek tejföl
• 2 tojássárgája
• 3 tk só
• 20-25 dkg reszelt sajt 
Elkészítés
1. Egy tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a vajjal és a túróval. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához.
3. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só.
4. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég fél órát keleszteni, letakarva. A mosogatóba meleg vizet engedek, és abba állítom a tálat.
5. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
6. A tészta szépen feldagad legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Rászórjuk a reszelt sajt, valamint a kolbász egyharmadát, és először félbe, majd ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, kolbász, hajtogatás. (Hajtogatás közben nem kell keleszteni.)
7. Ezt kell megismételni, arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt a tetejét megszórni!
8. Az utolsó hajtogatás után kb. 1-1,5 ujj magasra hagyjuk a nyújtásnál.
9. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is.

 

                             ...........................................................

 

 

 

Kolbászos pogácsa, túróval (Zsuzsamama)

 

 

 

kolbaszos_pogacsa_turoval_cimke.jpg

 

 

 


Hozzávalók: 
75dkg liszt 
20 dk darált kolbász 
15 dkg vaj
40 dkg túró
4,5 g élesztő, pici cukor, kevés tej 
4 ek tejföl
3 tojássárgája
4 tk só
25-30 dkg reszelt sajt 

Elkészítés:
1. Egy tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a vajjal és a túróval. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához.
3. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só.
4. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég fél órát keleszteni, letakarva. A mosogatóba meleg vizet engedek, és abba állítom a tálat.
5. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
6. A tészta szépen feldagad legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani jó vékonyra, téglalap alakúra. Rászórjuk a reszelt sajt, valamint a kolbász egyharmadát, és először félbe, majd ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, kolbász, hajtogatás. (Hajtogatás közben nem kell keleszteni.)
7. Ezt kell háromszor megismételni. Arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt a tetejét megszórni!
8. Az utolsó hajtogatás után kb. 1-1,5 ujj magasra hagyjuk. A tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és erre szórjuk a sajtot.
9. Kiszaggatjuk, és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is.

 

 

 

                    ...........................................................

 

 

 

 Omlós, sajtos rudacskák (Judit Kozári)

 

 

 

omlos_satos_rudacskak_cimke.jpg

 

 

 

  • Hozzávalók:
  • A tésztához
  • 35 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 g szalalkáli
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl (szükség szerint)
  • 1 tk só
  • A tetejére
  • 1 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • 2 ek szezámmag (vagy köménymag)
  • só ízlés szerint 

 

A lisztben elkeverjük a szalalkálit, és belereszeljük a sajtot, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
 
A tojásban és tejfölben feloldjuk a sót, és hozzágyúrjuk a lisztes keverékhez.
Ceruza vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, sózzuk, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk (köménymaggal is finom). Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 180 fokon 25-30 perc.

 

                            .............................................................

 

 

 

Omlós kockák (Zsuzsamama)

 

 

 

omlos_kockak_cimke.jpg

 

 

 

         Hozzávalók:
 200 g finomliszt

 

1 teáskanál só
90 g vaj
3-4 evőkanál hideg tej (vagy víz)
50 g reszelt sajt
 
Szitáljuk a lisztet és a sót egy keverőtálba. Kockázzuk bele a vajat, majd dörzsöljük el jó alaposan, hogy morzsás keveréket kapjuk. Ezután adjuk hozzá a vizet, és állítsuk össze a tésztát. Tegyük hűtőbe 30 percre.

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A hideg tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük le felvert tojással, derelyemetélővel vágjuk kis kockákra, szórjuk meg sóval, és lenmaggal, reszelt sajttal. (Ezen nincs sajt, de csak még jobbá teszi.) Tegyük a sütőbe és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük meg.

 

                          ....................................................

 

 

 

Graham rúd (Judit Kozári)

 

 

 

graham._rud.jpg

 

 

 

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg Graham liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 mokkáskanál só
  • 10 dkg lenmag
  • 10 dkg szezámmag
  • 10 dkg napraforgó mag
  • 5 dkg zabpehely
  • 25 dkg ráma (puha, nem olvadt)
  • 1 dl olíva olaj
  • 1-2 dl fehérbor
  •   

 

Ezeket alaposan összegyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
 
1 cm vastagságra kinyújtjuk, tojássárgájával megkenjük. Tetejére szórjunk szezámmagot, vagy szotyit, vagy bármilyen magot. Rudakat vágunk belőle. Olajozott tepsibe tesszük,
 
180 fokon, kb. 20 percig sütjük. 

 

 

 

                 ......................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 57
Heti: 168
Havi: 649
Össz.: 95 147

Látogatottság növelés
Oldal: Pogi, sós-ropogós 2.
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »