ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/



Édességek vegyesen

 

Tartalom:

Rákóci túrós, pohárkrém (Judit Kozári) 
Pudingos, banános hasáb (Judit Kozári)
Erdeigyüm. pohárkrém (Judit Kozári) 
Gyümölcsrizs (Tóthné Erzsike)

 

------------------------------------------------------------------------

Rákóci túrós, pohárkrém (Judit Kozári)

rakoci_turos_poharkrem.jpg

Hozzávalók: 
12 dkg vajas keksz
16 dkg túró
0,8 dl görög joghurt
1/2 citrom reszelt héja
2 tk méz
2 ek baracklekvár
2 ek dióbél (ezt én lehagytam)
 
A kekszet durvára összetörjük egy zacskóban sodrófával vagy egy mozsárban, majd a desszertes poharak aljára szójuk.
A túrót alaposan összekeverjük a krémes görög joghurttal, a reszelt citromhéjjal és a mézzel.

A kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, majd tetejére tesszük a lekvárt.
Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót, majd megszórjuk vele a desszertet. 

 

Pudingos, banános hasáb (Judit Kozári)

 

pudingos_bananos_hasab_cimke.jpg

Hozzávalók:

  • Kekszes részhez:
  • 20 dkg darált, cukormentes keksz
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek kakaó
  •  
  • Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db banán
  • ízlés szerint édesítő
  •  
  • 15 dkg étcsokoládé
  • Néhány szem keksz a süti aljára
  •  

A kekszet kikeverem az olvasztott vajjal, a kakaóporral. Őzgerincformát kibélelem folpackkal. 

A formába belenyomkodom a kekszes masszát úgy, hogy a közepén mélyedé legyen, és minden oldalra jusson belőle. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

A pudingport elkeverem a hideg tejben, majd felfőzöm. A tűzről levéve, belekeverem vajat, az  édesítő szert. A krém felét a kekszes alapra kanalazom. Belefektetem a banánt, majd mehet rá a krém másik fele. Befedem néhány szem keksszel, majd ismét hűtőbe teszem. Pár óra múlva (vagy másnap reggel) kiborítom a sütit egy tálcára, leveszem a fóliát. A csokit megolvasztom, majd rácsurgatom/rákenem a sütire. Ismét hűteni kell.

            .............................................................................

Erdeigyümölcsös pohárkrém (Judit Kozári)

 

erdeigyum._poharkrem.jpg

 

Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
tej
fél zacskó erdei gyümölcs
(bármilyen gyümölcs lehet)
cukor
½ kg túró
20 dkg mascarpone

A kekszet kevés tejjel átkeverjük, hogy egy kicsit összeragadjon. A gyümölcsöt botmixerrel áttörjük, ízlés szerint cukorral keverjük. Túrót habverővel átkeverjük, cukorral ízesítjük, szintén ízlés szerint. A mascarponét szintén habverővel, ízlés szerinti cukorral átkeverjük.

A poharak aljára a kekszet lenyomkodjuk, a tört gyümölcsöt rátesszük, majd erre a túrót, és rá a mascarponét. A tetejét reszelt csokival díszítjük. 

 

                     .............................................................

 

Gyümölcsrizs (Tóthné Erzsike)

 

gyumolcsrizs.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 5 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ Üveg meggy kompót
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 1 nagyobb alma
  • őrölt fahéj, ízlés szerint.
  •  

Elkészítése:

A rizst megmossuk és feltesszük főni a vízben. Amikor a vizet magába szívta, óvatosan villával megkeverjük, fellazítjuk, és felöntjük tejjel, és egy csipetnyi sót szórunk bele (minden tejes ételbe kell egy kevéske só). Villával belekeverjük a cukrot és a vajat, majd a vaníliás cukrot is.

A meggyet és az őszibarack konzervet lecsöpögtetjük külön-külön (ivólének elfogyasztható akár fele arányban hígítva is). Az őszibarackot felkockázzuk. Az almát hámozottan szintén felkockázzuk és lehet egy kis fahéjjal is megszórni. A meggyet, barackot és az almát lazán beleforgatjuk a rizsbe.

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható! 

Tálaláskor a tetejét díszíthetjük meggy szemekkel, de ízlés szerint megszórhatjuk cukrozott kakaó porral is vagy egy kevés fahéjjal.

 

                 .............................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 




 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 106
Heti: 272
Havi: 661
Össz.: 99 984

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek, vegyesen
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »