ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/


Torták

Tartalom:

Pudingos gyüm. torta 2. (Zsuzsamama)

Halloweeni zebratorta (Edina Mónika Pocsai)
Narancstorta (Magdaléna Zadaniova)
Görögjoghurt torta (Zsuzsamama)
Gyümölcstorta (Szokolyi István)  
Pudingos gyümölcstorta (Zsuzsamama)  
Gesztenye-torta 3. (Zsuzsamama)
Ikea-torta (Judit Kozári)
Maszkarponés torta (Zsuzsamama)
Gyümölcsös túrótorta, sütés nélkül (Zsuzsamama)
 

----------------------------------------------------------------------------------

Pudingos gyüm. torta 2. (Zsuzsamama)

pudingos_gyum._torta_2..jpg


Hozzávalók:
1 db gyümölcstorta piskóta

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 evőkanál cukor

A tetejére:
Gyümölcs
1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
2 evőkanál cukor
2 dl habtejszín

A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a tésztára kenjük.
A hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
Rárakjuk a gyümölcsöket. A zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral, kis lángon, állandó kevergetés mellett feloldjuk, kicsit lehűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük.
Tejszínhabbal kínáljuk.

          ............................................................................. 

Halloweeni zebratorta (Edina Mónika Pocsai)

halloweeni_torta.jpg

 

Hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt /170 g + 130 g/
250 g cukor
4 db tojás
200 ml olaj
100 ml narancslé
1 narancs reszelt héja
2×3 g sütőpor
25 g jó minőségű kakaópor
Narancssárga ételszínezék
Fekete ételszínezék /elhagyható/

Tetejére:
40 g porcukor
2 tk. víz
50 ml tejszín
85 g étcsoki

Egy 23 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Egy tálban összekeverjük az olajat, cukrot, narancslevet és az egész tojásokat.
Két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik részhez hozzáadjuk a 170 g lisztet, 3 g sütőport, majd a narancs lereszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd narancssárga ételszínezékkel színezzük, míg a kívánt árnyalatot el nem érjük.
A 130 g lisztet, 3 g sütőport és a 25 g kakaót összeszitáljuk, és a másik részhez kavarjuk.
A fekete ételszínezékkel színezzük.
/Én nem tettem bele, mert a kakaó nagyon szép sötétre színezte/.
Az előkészített tortaforma aljába, középre teszünk 3 evőkanálnyit a sötét tésztából, majd erre ugyanannyit a narancssárga tésztából, így szépen elterül egymáson a két szín. Addig folytatjuk ezt a műveletet, még a tészták el nem fogynak.
Az előmelegített sütőben kb. 40 percig, /de lehet több és kevesebb is, sütőfüggő/, TŰPRÓBÁIG sütjük.
Tortarácson teljesen kihűtjük.
A porcukrot a vízzel elkeverjük, habzsákba öntjük, félretesszük, akár hűtőbe is tehetjük.
A tejszínt felmelegítjük, majd az apróra vágott csokira öntjük. Simára keverjük és a kihűlt süteményen elkenjük.
A porcukros masszával spirál alakban díszítsük ki a csokimázt, és fogpiszkálóval a közepétől kifelé húzzunk vonalakat, így kialakítva a hálót
Hűtőben dermesztjük

           .......................................................................

 

Narancstorta (Magdaléna Zadaniova)

narancstorta.jpg

Változtatása az alaprecepten:
„Úgy csináltam, hogy narancskarikákat tettem az aljára, utána a fele krém, aztán piskóta lap, megint narancskarika, krém és végül piskóta.”

Alaprecept: Zsuzsamama főzőoldala
Hozzávalók:
4 vagy 5 tojásból piskóta.

A krémhez:
1 nagy pohár joghurt
8 evőkanál cukor
Fél liter tejszín
2 narancs
Egy tasak zselatin.

A joghurtot kikeverjük a cukorral és egy narancs reszelt héjával. Hozzáadjuk a felhabosított tejszínt. A zselatint felolvasztjuk a zacskón lévő ajánlás szerint, és vigyázva belekeverjük a krémbe.
Egy tortaformát, vagy tálat kibélelünk frissentartó fóliával, kirakjuk narancs-szeletekkel. Ráöntjük a krém felét, maradék narancsdarabokat tehetünk rá. Erre tesszük a piskóta egyik felét, megint a krém következik, és végül a piskóta másik fele. (A piskótát meglocsolhatjuk egy kevés narancslével.) Óvatosan lenyomjuk egy tányérral. Másnapig hűtőbe tesszük. Tálra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.

                   ............................................................

Görögjoghurt torta ( Zsuzsamama)

gorogjoghurt_torta.jpg

Hozzávalók:
Babapiskóta
30 dkg natúr görögjoghurt
Kevés cukor, mert a tejszín cukrozott
3 dl Hulala habtejszín
1-2 teáskanál vanília-kivonat
Tejeskávé
25-30 dkg áfonya (más gyümölcsből is készíthetjük)
A tetejére: egy tortazselé
 
A babapiskótákat beleforgatjuk a tejeskávéba és sorba lerakjuk egy tálba.
A joghurtot kevés cukorral, vaníliával, habverővel felhabosítjuk, és végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, majd a babapiskóta tetejére kanalazzuk. Tortazselét teszünk rá.

                     ..........................................................

Gyümölcstorta (Szokolyi István 

 

gyum_kocs._1-horz.jpg

  • Hozzávalók:
  • 1 db 4 tojásos gyümölcstorta piskóta 
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • őszibarack, áfonya
  • 1 csomag gyümölcskocsonya
  • 2 evőkanál cukor
  •  
  • A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a tésztára kenjük.
  • A hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
  • Rárakjuk a gyümölcsöket.
  • A zselatint  - előírás szerint – elkészítjük, majd a gyümölcsökre öntjük.

                   ................................................................. 

Pudingos gyümölcstorta (Zsuzsamama)

 

pud._gyum_torta.jpg

 

Hozzávalók:
1 db gyümölcstorta piskóta

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 evőkanál cukor

A tetejére:
Gyümölcs
1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
2 evőkanál cukor
2 dl habtejszín

A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a tésztára kenjük.
A hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
Rárakjuk a gyümölcsöket. A zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral, kis lángon, állandó kevergetés mellett feloldjuk, kicsit lehűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. Tejszínhabbal kínáljuk.

                      ............................................................. 

Gesztenye-torta 3. (Zsuzsamama)

geszt._tort._3..jpg

  • 2 csomag gesztenyepüré (50 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dk darált keksz, vagy darált babapiskóta
  • 1-2 dl tej
  • 2 ml rumaroma, vagy egy kevés rum
  • 1 üveg konzerv meggy (magozott)
  • 4 dl Hulala habtejszín
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • Gyümölcs a díszítéshez
  •  

A szobahőmérsékletű vajat és gesztenyepürét, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, vagy aromát, majd a darált kekszet, és közben a tejjel kissé puhítjuk. 

A massza felét a formába egyengetjük, és sugár alakban rárakosgatjuk a meggy-lébe forgatott babapiskótákat. A piskóták között kimaradt résekbe meggyszemeket teszünk. Ezután a rásimítjuk a gesztenyemassza másik felét. Pár órára hűtőbe helyezzük, ezután ráhalmozzuk a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel vagy csokival.

                  ........................................................... 

Ikea-torta (Judit Kozári)

ikea_torta_cimke.jpg

 

  • Tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg durvára vágott mandula
  • Krémhez:
  • 4 tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek keményítő
  • 10 dkg vaj
  •  
  • Mázhoz:
  • 5 dkg tejcsoki
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg tejkaramella
  • 3-4 ek tej

Elkészítés: 

A krémhez felverem a tojás-sárgákat cukorral, majd ha felhabosodott hozzáadom a keményítőt. Közben a tejet felmelegítem, és apránként hozzáadom a tojásos masszához. Az egész keveréket visszateszem a tűzhelyre és állandó kevergétes közben alacsony fokozaton besűrítem, majd hozzákeverem a vajat. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, beteszem a hűtőbe.

A tésztához a tojásfehérjéket habosra keverem a cukorral, majd ha már jó kemény hozzáadom az őrölt mandulát és daraboltat is. Kisebb kör alakú tortaformába vékony lapot simítok, és 10 perc alatt 180 fokon készre sütöm az első lapot, majd ugyanígy a következő lapot is.

A csokimázhoz megolvasztom egy kis tejjel a kétféle csokit, majd ha már szép sima a krém, belekeverem a feldarabolt tejkaramellát. 

Összeállítom a kihűlt részeket a tortaformában. Tészta, krém, tészta, krém és a tetejére a csokimáz kerül. 5 órára beteszem a fagyasztóba, de jobb, ha egy napot is pihenni hagyjuk.

                      ............................................................ 

Maszkarponés torta (Zsuzsamama)

 

.-.-.-maskarpones_torta.jpg

Hozzávalók:

  •  22 dk vaj, vagy margarin,
  • 22 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 2 csomag van. cukor
  • 25 dkg liszt,
  • 1,5 csomag sütőpor 

A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és közben mindegyikkel simára keverjük. Ezután a sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben kb. fél deciliter vízzel is hígítjuk, ha szükséges egy kicsit több vizet is adhatunk hozzá. Végül a tojásfehérje habot keverjük bele, óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Közepes tűznél sütjük.  

Tepsiméret: kb. 30 x 36 cm. Kihűlés után megtöltjük a krémmel.  

Krém:

  • 25 dkg maszkarpone
  • 3 dl tejszín
  • 5-10 dk porcukor (Lehet, hogy a tejszín cukrozott)
  • 2 csomag van. cukor 
  • A maszkarponét a cukorral csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabhoz.

                     .............................................................. 

Gyümölcsös túrótorta, sütés nélkül (Zsuzsamama)

 

058_.._turot.sut_nelk..jpg

 

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 2-3 evőkanál Nutella
  • 10 dkg tört dió
  • A krémhez:
  • 60 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfix
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak zselatin  

Elkészítés: 

A háztartási kekszet keverjük össze a vajjal, a dióval és a Nutellával, majd egy kapcsos tortaformába simítsuk bele. 

A krémhez a túrót egy villával törtjük össze, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, és keverjük össze. 

A habot verjük fel, dolgozzuk bele a habfixet és keverjük hozzá a túrókrémhez. Kenjük rá a kekszalapra.  

A tetejére: 

A gyümölcsöt tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és lassú tűzön kezdjük el főzni. Ha kezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről.

 A zselatint olvasszuk fel kevés hideg vízben, és adjuk a még meleg gyümölcshöz. Kevés ideig hűtsük, majd tegyük rá a túrókrémre.

Néhány órára, vagy egy éjszakára helyezzük a hűtőbe.

 

...................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 




 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 106
Heti: 267
Havi: 656
Össz.: 99 979

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »