ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

  

 

Rántott és sült húsok 2.

 

Tartalom:

Kacsasült pezsgős lilakáposztával (Gábor Manzéger)
Sült csirkecomb tejszínes mártással (Zsuzsamama)
Csirkemáj bacon szal. hercegnő burg. (Tóthné Erzsike)
Sült hús zöldségkörettel (Tóthné Erzsike)
BBQ-krémes hús bébiburgonyával (Tóthné Erzsike)
Tavaszi pecsenye (Gábor Manzéger)
Csirkeszárnyak (Zsuzsamama)
Sült tarja a sütőből (Zsuzsamama)
 Szilveszteri sült csülök (Gábor Manzéger) 
Steak (Gábor Manzéger)  
Sült hús spenót-rózsákkal (Tóthné Erzsike)
Töltött hús tojással (Tóthné Erzsike)
  

----------------------------------------------------------------

Kacsasült pezsgős lilakáposztával (Gábor Manzéger)

kacsasult_pezsgos_lilakaposztaval.jpg

 

Hozzávalók:
Kacsához
6 db egész kacsa-comb
kacsa-zsír
só, pici szárított rozmaring
1 dobozos sör
 
Pezsgős káposztához
1 fej lila káposzta
1 nagyobb fej lila hagyma
2 db savanykás piros alma
2-3 dl vörös vagy rozé pezsgő
3 evőkanál cukor
1 dl olaj
só, bors, őrölt kömény, ecet
 
A kacsa combokat megtisztítjuk, fölösleges zsír részeket levágjuk, éles késsel a bőrét bekockázzuk. Csak a bőrt és a zsírt. A húsba ne vágjunk bele. Sózzuk. Tepsibe az olvasztott zsiradékba tesszük, bőrével felfelé.. Megszórjuk rozmaringgal, aláöntjük a doboz sört. Alufóliával vagy fedővel letakarjuk. 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 160 fokra levesszük a hőfokot. 2 órán át pároljuk. Konfitáljuk. Utána a zsír nagy részét leöntjük, combokat megfordítjuk. A sütőt ismét 190 fokra állítjuk. 15-20 perc sütés után kivesszük, újra bőrével fölfelé visszatesszük a combokat. A tűzhelyet felső sütésre állítjuk.  Megint kb. 15-20 percig készre sütjük. Kivesszük, letakarjuk pihenni, kb. 10 percig.
Sütés alatt elkészítjük a káposztát.
Felcsíkozzuk a káposztát, lila hagymát. Lereszeljük az almát. Lábasba a hideg olajat beletöltjük, beletesszük a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a káposztát, hagymát, almát, kicsit megsózzuk. Egy teáskanál őrölt köményt is adunk hozzá.  Kevergetjük, kevergetjük, kevergetjük, míg a káposzta össze nem esik (sokáig tart). Időnként pezsgővel apránként felöntjük, utána vízzel, de mindig csak keveset, hogy ne főjön, hanem dinsztelődjön. Mikor a káposzta megpuhult, nagyjából a levét elfőtte, újabb teáskanál őrölt köményt szórunk rá. Két percig még dinszteljük. A tűzről levesszük, és ízlés szerint ecettel, cukorral ízesítjük. 
Tört burgonyával tálaljuk.
 

          ..................................................................................... 

Sült csirkecomb tejszínes mártással (Zsuzsamama)

 

 sult_csirkecomb_tejszines_martassal.jpg

 

A combokat sózzuk, borsozzuk, meghintjük fokhagymaporral. Ha van idő, egy-két órát hideg helyen így pácoljuk. Majd a tepsibe minden comb alá vágunk egy kis szalonnadarabot. Fél, vagy egy deciliter fehér bort öntünk alá (víz is megteszi). Fóliával letakarjuk és puhára pároljuk. Majd fólia nélkül pirosra sütjük. Főtt burgonyával, párolt zöldségekkel (sárgarépa, karalábé, cukkini, stb.) és tejszínes szósszal kínáljuk. 

Tejszínes szósz 

2 dl tejszín, vagy tej
1 kis vöröshagyma, apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma, összetörve
1 evőkanál liszt
2 ek. olaj
Fél csomó zöldségzöld, apróra vágva
Só, fehérbors
Késhegynyi őrölt szerecsendió

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a fokhagymát.
Megszórjuk a liszttel. Jól átkeverjük.
Felöntjük a tejszínnel, vagy tejjel.
Beledobjuk a fűszereket és a zöldségzöldet.
Megfelelő sűrűségűre beforraljuk.

           ................................................................ 

 

Csirkemáj bacon szal. hercegnő burg. (Tóthné Erzsike)

 

 csirkemaj_bacon_szalonnaban_hercegno_burgonyaval.jpg

 

Hozzávalók: 4 főre
1 kg megtisztított csirkemáj
½ kg bacon szalonna
20 dkg zsír a sütéshez
A Hercegnő burgonyához:
1 kg burgonya
10 dkg vaj vagy RÁMA
4 tojás sárgája
2 kávés kanál só
Frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint 

 

Elkészítése 
 
A bacon szalonna csíkokat megfelezzük, és mindegyikbe egy májat csomagolunk. A zsírt kissé felhevítjük, és vigyázva, hogy ne fröccsenjen ki, belehelyezzük a becsomagolt csirkemájak egy csoportját. Készre sütjük, papírszalvétára kiszedjük, és mindaddig folytatjuk, amíg el nem fogy a máj.
 
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, ha megfőtt és hozzákeverjük a vajat, amelyet a meleg burgonya felolvaszt. Turmix gépben felaprítjuk, ha kihűlt, hogy majd a nyomózsákban ne akadjon el a massza. A kihűlt burgonyához keverjük a tojások sárgáját, ízesítjük sóval, szerecsendióval.
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe, a nyomózsákba helyezett burgonya masszából kis halmokat csinálunk és 220 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütjük. Kívül ropogós, belül puha hercegnő burgonyát kapunk.

 

                    ......................................................

 

Sült hús zöldségkörettel, uborkasalátával (T-né Erzsike)

 

sult_hus_zoldsegkorettel.jpg

 

Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja
Barbecue (BBQ) száraz páchoz:
1,25 dl (fél pohár) barna cukor
4 ek. pirospaprika
1 ek. őrölt bors
1 ek. só
4 gerezd fokhagyma
1 tk. chili paprika
 
Zöldség körethez:
2 db cukkini
20 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
40 dkg vagy 2 jó nagy paradicsom
 
Uborka salátához:
20 dkg saláta uborka személyenként
Só, ecet, cukor, bors, piros paprika
 
Elkészítése:
A húst előző este a BBQ száraz pác keverékével jól bedörzsöljük mindkét oldalán és hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A cukkinit meghámozzuk, magját kiszedjük, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk fel, sós vízben roppanásig előfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk, 1x1-es kockákra vágjuk, és sós vízben előfőzzük a borsóval együtt.
A paradicsomot is 1x1 cm-es kockákra felvágjuk.
A cukkini, burgonya, zöldborsó főzőlevét leszűrjük és egy nagyobb tálban óvatosan összekeverjük a paradicsommal, és ha szükséges utána sózunk.
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, és fél órát sóban hagyjuk állni. Ezután kinyomjuk belőle a levet, kevés vizet adunk hozzá és a fűszerekkel ízesítjük. Tálaláskor kevés borsot és pirospaprikát szórunk rá.

 

                          ..........................................................
  

BBQ-krémes hús bébiburgonyával (Tóthné Erzsike)

 

bbq_kremes_hus.jpg

 

Hozzávalók:
A padlizsánkrémhez:
1 db padlizsán
3 ek olíva olaj, 2 kk só, borsízlés szerint, 1 zúzott fokhagyma
Megjegyzés: A megmaradt padlizsánkrém pirítóssal tálalható vacsorára
 
A BBQ (barbecue) szószhoz:
1 tk. chili por vagy őrölt pirospaprika
240 ml ketchup (1 pohár vagy 16 ek vagy sült piroshúsu paprika húsa turmixolva)
2 ek padlizsánkrém
ecet, olíva olaj, cukor, só, zúzott fokhagyma, ízlés szerint
Megjegyzés: BBQ szósz készen is megvásárolható pl. a Penny-ben
 
A körethez:
Személyenként 5-6 héjas apró, bébi burgonya és 2 púpozott evőkanál konzerv kukorica
Hús:
Személyenként 1 szelet sertés tarja hús
 
Elkészítése:
Padlizsánkrém:
Kettévágjuk a padlizsánt és alufóliás tepsiben vágott felével lefelé megsütjük, amíg az alja szép piros, a teteje pedig puha lesz. Amikor kihűlt, kikaparjuk a húsát és a többi hozzávalóval turmixoljuk.
BBQ szósz:
Az összes hozzávalót össze turmixoljuk! Chilit akkor tegyünk bele, ha csípősen szeretjük.
Köret:
A bébi újburgonyát megfőzzük sós vízben. A konzerv kukorica bármelyik élelmiszerüzletben megvásárolható.
Hús:
A tarját kissé megsózzuk, mindkét oldalát BBQ szósszal bekenjük és pár órát hűtőben pihentetjük, de legjobb előző nap elkészíteni a pácolást.
Kissé olajozott tepsiben megsütjük mindkét oldalát (20+5 percig). Tálaláskor bekenjük vastagabban BBQ szósszal, és díszíthetjük kukoricával.

 

                 ...............................................................
 

Tavaszi pecsenye (Gábor Manzéger)

 

tavaszi_pecsenye_cimke.jpg

 

Hozzávalók:
Sertés szűz (de ízlés szerint bármilyen hússal helyettesíthető)
Vöröshagyma
Krumpli
Sárgarépa
Petrezselyem
Oregánó
Rozmaring
Zsír
Só, bors
 
Ehhez az ételhez olyan edényt válasszunk, amit a sütőbe is be lehet tenni.
Zsíron a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalon átsütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a hússzeleteket. A megmaradt zsíron a félkarikára szeletelt hagymát megdinszteljük. Erre rádobjuk a karikára vágott krumplit és sárgarépát, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük. Rátesszük az átsütött húsokat.
Friss rozmaringgal, oregánóval megszórjuk, vizet öntünk rá. Lefedve, sütőben 
170 fokon 50-60 percig sütjük. 

 

...................................................................

 

Csirkeszárnyak (Zsuzsamama)

 

csirkeszarnyak_cimke.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 6 db csirkeszárny
  • 3-4 db krumpli
  • 1 csomag bacon
  • 1-1 paprika, paradicsom
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1-2-3 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • Fűszerek: só, bors, koriander, pirospaprika
  • Akkora sütőpapír, hogy be lehessen vele csomagolni a hozzávalókat.  

 

A sütőpapírral kibéleljük a tepsit és a szalonna-csíkokat ráfektetjük úgy, hogy fedje be a papírt. 
 
Rátesszük a felkarikázott krumplit, feldarabolt sárgarépát, karikára vágott vöröshagymát, közben fűszerezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. Ráhelyezzük az előzőleg befűszerezett, és olíva olajjal átkent szárnyakat. A sütőpapírt összefogjuk és behajtogatjuk. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

 

                     ............................................................... 

 

Sült tarja a sütőből (Zsuzsamama)

 

sult_tarja_a_sutobol.jpg

 

  • 3 szelet tarja
  • ½  kg savanyú káposzta
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors   

A szalonnát kevés zsiradékon megpirítjuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett savanyú káposztát, fűszerezzük, és jól összeforgatjuk. Tepsibe terítjük a káposztát. A húst fűszerezzük, és a káposztára tesszük.  A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük (kb 40-50 perc), Végül, fólia nélkül, pirosra pirítjuk. Rizzsel tálaljuk.

 

                     .......................................................

 

Szilveszteri sült csülök (Gábor Manzéger)

 

szilveszteri_sult_csulok.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • Pácléhez:
  • 20 dkg só,
  • 15-20 szem egész fekete bors
  • 3 evőkanál koriander mag
  • 3 evőkanál mustármag
  • 6-8 babérlevél
  • 2-2 sárgarépa, zöldség gyökér
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 db csontos csülök  

 

Egy nagyobb fazékba annyi vizet felrakunk forrni, amennyi majd a csontos csülköket el fogja lepni. Ö Nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket és belerakjuk a vízbe. Beletesszük a fűszereket és a sót. 50-60 percig forraljuk. Leszűrjük és félrerakjuk, amíg teljesen kihűl. A hideg páclébe belerakjuk a csülköket, és 1-2 napig hideg helyen tároljuk. Fontos, hogy a páclé teljesen ellepje a csülköket. 

Másnap vagy harmadnap kivesszük a pácléből a csülköket és papírtörlővel leitatjuk a folyadékot. 

Majd 3 rész só, 1 rész ecet keverékével bedörzsöljük, betapicskoljuk a csülök bőrét, úgy, hogy egy kis réteg maradjon a bőrfelületen. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Erre azért van szükség, hogy a csülök bőre hólyagosra süljön. 

  • Sütés.
  • Zöldségalap hozzávalói:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma, héjastól
  • 2-2 sárgarépa, és gyökér
  • 3-4 babérlevél
  • 2 rozmaring ágacska
  • 1 doboz sör
  • 25 dkg sertés zsír
  • Grill fűszersó,
  • só,bors, kakukkfű  

A csülökről lemossuk a sókérget és leitatjuk a vizet (papírtörlővel).A zöldségeket feldaraboljuk, és egy nagyobb tepsi aljába tesszük. Belerakjuk a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a sörrel és, ha van a tepsibe való sütőrácsunk, rátesszük a zöldségek tetejére, és arra helyezzük a csülköket úgy, hogy a könyökrész felfele álljon. Felmelegítjük a sertészsírt. (Nem kell forróra, csak, hogy meleg legyen.) Ráöntjük a csülkökre úgy, hogy lehetőleg mindenhol érje a bőrt. Megszórjuk a grill fűszerrel és kakukkfűvel. Letakarjuk alufóliával és 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük 2 és fél – 3 órára. Nem kell légkeverés, csak alsó, felső sütés. Az idő letelte után levesszük a fóliát. A sütőt grill funkcióba kapcsoljuk, (ha van), ha nincs, akkor felső sütésre állítjuk, és a hőfokot megemeljük 190-200 fokra. Körülbelül 30-40 percig sütjük, amíg szép piros és hólyagos lesz a bőr. A sütőből kivéve, letakarva 20-25 percig pihentetjük.  

Amíg a hús pihen, a pecsenyeléből és zöldségekből készíthetünk szósz a hús mellé úgy, hogy a tepsiből kivesszük a rácsot és feltesszük a tűzhelyre, közepes hőfokra, hogy kicsit forrjon. Tegyünk bele 3 evőkanál lisztet és öntsük fel egy liter alaplével, vagy vízzel, és keverjük jól össze. A zöldségeket krumplinyomóval összetörjük, majd forraljuk 20-30 percig. Ha besűrűsödött, átszűrjük és a csülök mellé tálaljuk.   

A megmaradt szósz lefagyasztható és bármilyen sülthöz felhasználható.   

Ez a recept alkalmazható malac sütésénél, vagy hasaalja szalonna sütésénél is. Köretnek tepsis, hagymás burgonya illik hozzá. 

A karikára vágott burgonyát és hagymát sózzuk és felöntjük a páclé egy részével. Fóliával letakarva pároljuk a sütőben, míg megpuhul, majd a fóliát levéve, kissé megpirítjuk.

             ................................................................

 

Steak (Gábor Manzéger)

 

steak_cimke.jpg

 

Hozzávalók:
Marha hátszín
só, bors, olaj 
A húst 1,5 - 2 cm vastagra szeleteljük. Sütés előtt
2 órával kivesszük a hűtőből. Leitatjuk róla a nedvességet.
 
Sütés előtt közvetlenül  sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, napraforgó olajjal bedörzsöljük. Nagyon- Nagyon forró serpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. 220 fokra hevített sütőben 8 percig sütjük. Kivesszük, majd tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük. Rézsútosan szeleteljük. 
Fűszeres burgonyával, salátával tálaljuk.

 

                .......................................................

 

Sült hús spenót-rózsákkal (Tóthné Erzsike)

 

sult_hus_spenotrozsaval.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertés comb
  • Mirelit leveles spenót
  • Rizs köret
  • Fűszerek: só, bors, majoránna, kömény
  • A hús sütéséhez: ½ deci vörösbor, 2 evőkanál zsiradék    

Elkészítés:    

A húst bepácoljuk a fűszerekkel és 2 órára a hűtőbe tesszük. Ez alatt elkészítjük a rizs köretet a szokásos módon.  

Leveles spenótot lehet kapni a LIDL boltban, de ennek hiányában a pürés spenótból kis halmokat kell készíteni. A leveles spenótból személyenként 5-5 kis gombócot 2 kanál vízen megdinsztelünk kevés sóval megszórva. Dinsztelés után a folyadékot 2 összefordított kanál között mindegyik spenót halomból kinyomjuk, és úgy helyezzük a garnírungra. A dinsztelés miatt megnyílik, mint a rózsa.

A húst elhelyezzük a tepsiben, aláöntjük a bort, hozzátesszük a zsiradékot, lefedjük alufóliával és 200 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát, megfordítjuk a húst és még 5 percre visszatesszük, hogy aranybarna színt kapjon. Cékla salátával vagy savanyú uborkával tálaljuk.

 

                           .................................................... 

 

Töltötthús tojással (Tóthné Erzsike)

 

 toltotthus_tojassal.jpg

 

HOZZÁVALÓK 

  • SERTÉS HASAALJA KOLBÁSSZAL TÖLTVE rendelhető a henteseknél
  • Sertés fűszerek, 2 evőkanál zsír, 1/2 deci vörösbor a sütéshez
  • Személyenként 2 főtt tojás
  • Sütőzacskó a sütéshez
  • Bármilyen garnírung, de én rizst készítettem.   

ELKÉSZÍTÉSE: 

A húst a fűszerekkel bepácoljuk és 1-2 órát állni hagyjuk. Beletesszük a sütőzacskóba, hozzáadjuk a zsiradékot, és aláöntjük a bort. Jó szorosan bekötjük, hústűvel megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük. A sütőzacskó tetejét felnyitjuk és a húst 10 percig pirítjuk mindkét oldalán. Amikor kihűlt felszeleteljük. Elkészítjük szokásos módon a garnírungot. 

A főtt tojásokat felszeleteljük, és a hús mellé tálaljuk. Savanyúságot adunk hozzá.

                          .........................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 28
Heti: 153
Havi: 634
Össz.: 95 132

Látogatottság növelés
Oldal: Rántott és s. húsok 2.
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »