ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/


Ragus ételek

Tartalom:

 

Paprikás krumpli (Tóthné Erzsike)

Kuszkusz csirkével (Zsuzsamama)

Zöldséges csirke (Tóthné Erzsike)

Zöldséges csirkeragu (Zsuzsamama)

Zöldséges palacsinta, sertés és gombapörk. (Tóthné Erzsike)

 ____________________________________________________

 

Paprikás krumpli (Tóthné Erzsike)

paprikas_krumpli_t-ne.jpg

 

 Hozzávalók:

2 kg Burgonya, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db csemege paprika, 2 db húsos paradicsom, 10 dkg csemege szalonna, 10 dkg kolozsvári szalonna, só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, édes nemes fűszerpaprika, 1 szál főzőkolbász, 1 pár debreceni, 1 szál lángolt kolbász, 1 szál parasztkolbász.

Elkészítése:

A szalonnákat felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, pirítjuk 4-5 percig, hozzá tesszük a paradicsomot lehéjazva (mert kellemetlen, ha a héja pöndörödik, amikor megfő), a felaprított paprikát, majd a fűszereket.

Ezután a burgonyát is beletesszük, és 10-15 percig főzzük. Majd a kolbászokkal is még 10-15 percig főzzük alacsony lángon. A kolbászokat csak akkor karikázzuk fel, ha meggyőződtünk róla, hogy akik fogyasztják mindegyiket szeretik, különben csak 2-3 darabra elvágva tegyük a krumpliba, mert az ízek így is bele főnek, és mindenki a saját ízlése szerint fel tudja vágni amit fogyasztani akar. Lehetőség szerint a krumplit ne kevergessük, mert könnyen összetörik, ha esetleg már megfőtt. Savanyúsággal tálaljuk!

               ..............................................................

Kuszkusz csirkével (Zsuzsamama)


kuszkusz_csirkevel_cimke.jpg

 

(Kuszkusz: A nagyon apró gabona-daraszemeket bevonjákliszttel)

  • 1 db leveskocka
  • 3 dl víz
  • 20 dkg kuszkusz
  • 30 dkg csirkemell
  • olaj, vaj
  • , bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25-30 dkg gomba
  • 2 db paprika
  • 1 csomó zöldség-zöld

A vízbe belemorzsoljuk a leveskockát, kis vajat, majd felforraljuk és a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és állni hagyjuk kb 20 percig. Időnként villával keverjük át a szemeket.

A csirkemellet apró kockára vágjuk, és forró olajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőből kivesszük, félre tesszük.

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paprikát és együtt pároljuk, puhulásig, megszórjuk aprított zöldség-zölddel, majd összekeverjük a hússal és a kuszkusszal. De lehet külön tányérra tenni a ragut, és mellé a köretet.

              ...................................................................

 

Zöldséges csirke (Tóthné Erzsike)

zoldseges_csirk..jpg

 

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 nagyobb csirkemell,
  • 2 közepes méretű vöröshagyma,
  • 1-1 kanál olaj és víz,
  • 2 közepes nagyságú lilahagyma,
  • 1 szál sárgarépa,
  • ½ cukkini,
  • ½ kaliforniai paprika,
  • 3 közepes méretű paradicsom,
  • 10 dkg gomba
  • Só, bors, fűszer-paprika, ételízesítő ízlés szerint.
  •  

Elkészítése: 

A húst megmosom és csíkokra szeletelem. A zöldségeket is tisztítom, mosom és aprítom. Kevés zsiradékon a vöröshagymát dinsztelem, majd beletéve a húst megpirítom, sózom, borsozom, fűszerpaprikával meghintem, majd a saját levében puhára párolom.

2 evőkanálnyi olajon dinsztelem a zöldségeket, majd saját levében roppanósra párolom.

A penne tésztát bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm és az elkészült csirkemelles ragúval tálalom.

                  .........................................................

 

 Zöldséges csirkeragu (Zsuzsamama)

 

ragu_cimke.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 0,5 kg csirkemell-filé, kockára vágva
  • 2 db sárgarépa, hasábokra vágva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • Só, bors
  • Zöldségzöld, apróra vágva
  • Kevés zsiradék

A hagymát kevés zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a húst. Együtt sütjük őket pár percig. Majd hozzáadjuk a sárgarépát, fűszerezzük. Ezután öntsünk rá kevés vizet és pároljuk félpuhára. Adjuk hozzá a zöldborsót és pároljuk az egészet puhára. Ha szükséges pótoljuk a vizet.

Amikor minden puha, még ízesítjük, elforraljuk a felesleges vizet, megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejszínnel, meg egy kevés vízzel. Végül rászórjuk a zöldségzöldet. Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.

                   ....................................................................

Zöldséges palacsinta (sertés és gombapörk.)  (Tóthné Erzsike)

 

zoldseges_palacsinta.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • Palacsinta tészta
  • Sertéspörkölt
  • Gombapörkölt
  • 6 nagyobb alma
  • Cukkini
  • 2 nagyobb cékla
  •  

Elkészítése:

Az almát, cukkinit és a céklát meghámozzuk, és külön-külön tálba lereszeljük. A szokásos módon palacsinta tésztát készítünk, de egy kicsit sűrűbbre készítjük a szokásosnál. Háromfelé osztjuk.

Az egyikbe belekeverjük a reszelt almát, ízlés szerinti cukrot és fahéjat.

A másikba belekeverjük a cukkinit, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük bazsalikommal, tárkonnyal és oregánóval. Így egy kellemes pikáns ízt érünk el.

A harmadikba belekeverjük a céklát, melyet ízlés szerint sózunk, és kicsit borsozzuk.

Felváltva sütjük ki kevés forró olajban és rétegezve egymásra helyezzük. Nyolcfelé szeleteljük, mint a tortát.

Tálalásnál egy cikket kihelyezünk, egyet pedig legyezőszerűen elterítünk. A szokásos módon elkészített pörköltből és gombapörköltből egy-egy adagot elé helyezünk. Díszítéshez sárgarépa karikát és párolt brokkoli rózsát használtam.

 

                           ............................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 




 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 57
Heti: 167
Havi: 648
Össz.: 95 146

Látogatottság növelés
Oldal: Ragus ételek
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »