Fagylaltok
Jégkása gyümölccsel (Zsuzsamama)
Áfonyás fagylalt (Zsuzsamama)
Epres tojáshab (Zsuzsamama)
Citromfagyi (Zsuzsamama)
Málnafagyi (Magdolna Anna Ujcz)
----------------------------------------------------------------------------
Jégkása gyümölccsel (Zsuzsamama)
1 doboz Vegyes gyümölcs-koktél [5-Frucht cocktail 820 gramm (Penny])]
Adjunk hozzá még 5 dl vizet és kevés cukrot, vagy édesítőszert.
Tegyük a fagyasztóba, és fagyasszuk a kívánt mértékig. Néha keverjük át.
............................................................
Áfonyás fagylalt (Zsuzsamama)
Hozzávalók:
25-30 dkg áfonya
4 dl görög joghurt
fél citrom leve
1 csésze cukor vagy édesítő
1 dl tej
pici fahéj
Elkészítés:
Tedjük egy lábosba az áfonyát, a citromlevet, a cukrot és a fahéjat. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a cukor elolvad, illetve a gyümölcs kissé megpuhul. Ha megvan, akkor egy krumplinyomóval nyomjuk össze, vagy, ha simábban szeretnénk, akkor turmixszoljuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a joghurtot és a tejet, jól összedolgozzuk, végül fagyasztóba tesszük néhány órára. Fél óránként keverjük át.
..........................................................
Epres tojáshab (Zsuzsamama)
A tojásfehérjét a citromlével felhabosítjuk, hozzáadjuk az édesítőszert. Kóstolgatással állapítjuk meg a mennyiséget. A kis darabokra vágott epret beleforgatjuk.
Poharakba rakjuk, és egész eperszemekkel díszítjük.
....................................................................
Citromfagyi
Citrom fagyi 2.
A joghurtot és a porcukrot gépi habverővel jó alaposan összekeverjük.
A citromok reszelt héját és levét is adjuk hozzá. Tegyük egy zárható dobozba, és mehet a fagyasztóba.
Fél óránként jól keverjük át.
.............................................................................
Málnafagyi
MÁLNAFAGYI HÁZILAG:
Recept: Magdolna Anna Ujcz
A málnát a hozzávalókkal együtt összeturmixoljuk, majd tálba téve ment a fagyasztóba. Időnként megkevergetjük.
2-3 óra múlva már ettük is a finom házi fagyit. Finom lett.
............................................................