ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

Fagylaltok

Jégkása gyümölccsel (Zsuzsamama)

Áfonyás fagylalt (Zsuzsamama)

Epres tojáshab (Zsuzsamama)

Citromfagyi (Zsuzsamama)

Málnafagyi (Magdolna Anna Ujcz)

----------------------------------------------------------------------------

Jégkása gyümölccsel (Zsuzsamama)

jegkasa_gyumolccsel_cimke.jpg

 

1 doboz Vegyes gyümölcs-koktél [5-Frucht cocktail 820 gramm (Penny])]
Adjunk hozzá még 5 dl vizet és kevés cukrot, vagy édesítőszert.
Tegyük a fagyasztóba, és fagyasszuk a kívánt mértékig.  Néha keverjük át.

                   ............................................................

Áfonyás fagylalt (Zsuzsamama)

afonyas_fagyi_cimke.jpg

 

Hozzávalók: 

25-30 dkg áfonya 
 4 dl görög joghurt 
 fél citrom leve
 1 csésze cukor vagy édesítő 
 1 dl tej 
 pici fahéj 

Elkészítés: 
Tedjük egy lábosba az áfonyát, a citromlevet, a cukrot és a fahéjat. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a cukor elolvad, illetve a gyümölcs kissé megpuhul. Ha megvan, akkor egy krumplinyomóval nyomjuk össze, vagy, ha simábban szeretnénk, akkor turmixszoljuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a joghurtot és a tejet, jól összedolgozzuk, végül fagyasztóba tesszük néhány órára. Fél óránként keverjük át.

                     ..........................................................

Epres tojáshab (Zsuzsamama)

epres_tojashab_cimke.jpg

 

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg eper
  • Édesítőszer
  • Fél citrom leve

A tojásfehérjét a citromlével felhabosítjuk, hozzáadjuk az édesítőszert. Kóstolgatással állapítjuk meg a mennyiséget. A kis darabokra vágott epret beleforgatjuk.

Poharakba rakjuk, és egész eperszemekkel díszítjük.

                    ....................................................................

Citromfagyi

27._citromfagyi_2..jpg

 

Citrom fagyi 2.

  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 2 citrom

A joghurtot és a porcukrot gépi habverővel jó alaposan összekeverjük.

A citromok reszelt héját és levét is adjuk hozzá. Tegyük egy zárható dobozba, és mehet a fagyasztóba.

Fél óránként jól keverjük át.

 .............................................................................

 

Málnafagyi

malna_fagyi.jpg

 

MÁLNAFAGYI HÁZILAG:

Recept: Magdolna Anna Ujcz 

  • Hozzávalók:
  •  50 dkg málna
  • 5 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor (de lehet mézzel is édesíteni) 

A málnát a hozzávalókkal együtt összeturmixoljuk, majd tálba téve ment a fagyasztóba. Időnként megkevergetjük.

2-3 óra múlva már ettük is a finom házi fagyit. Finom lett.

 ............................................................



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 28
Heti: 100
Havi: 581
Össz.: 95 079

Látogatottság növelés
Oldal: Fagylaltok
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »