Halételek
Tartalom:
Harcsapaprikás (Készítette: Gábor Manzéger)
Morzsás lazac (Gábor Manzéger)
----------------------------------------------------
Harcsapaprikás (Készítette: Gábor Manzéger)
Harcsapaprikás
Zsuzsamama főzőoldala
Készítette: Gábor Manzéger
Hozzávalók:
Egy-másfél kg harcsa felkockázva
2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
3 fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma áttörve
3 db paradicsom kis kockára vágva
3 db TV paprika kis kockára vágva
Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá.
-------------------------
Morzsás lazac (Gábor Manzéger)
Hozzávalók: 70 dkg lazac, 2 marék morzsa, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 1 cs bazsalikom, 10 dkg parmezán, só, bors, 5 dkg vaj
Lazacot sózzuk, borsozzuk, morzsát, parmezánt, petrezselymet, bazsalikomot, tört fokhagymát összekeverjük, beborítjuk vele a halat. A vajat kis darabokban a tetejére szórjuk. Pár csepp olíva olajjal meglocsoljuk.
170 fokon 15 percig sütjük. Óvatosan, mert a bunda könnyen megég. Salátával tálaljuk.
..................................................................
Harcsa-paprikás (Gábor Manzéger)
Harcsapaprikás
Készítette: Gábor Manzéger
Hozzávalók:
Egy-másfél kg harcsa felkockázva
2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
3 fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma áttörve
3 db paradicsom kis kockára vágva
3 db TV paprika kis kockára vágva
Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!