ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

 

Halételek

Tartalom:

Harcsapaprikás (Készítette: Gábor Manzéger)

Morzsás lazac (Gábor Manzéger)

 

  ----------------------------------------------------

Harcsapaprikás (Készítette: Gábor Manzéger)

harcsapaprikas.jpg

 

 

Harcsapaprikás
Zsuzsamama főzőoldala
Készítette: Gábor Manzéger
Hozzávalók:
Egy-másfél kg harcsa felkockázva
2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
3 fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma áttörve
3 db paradicsom kis kockára vágva
3 db TV paprika kis kockára vágva
Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír

A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá.

-------------------------

Morzsás lazac (Gábor Manzéger)

morzsas_lazac_cimke.jpg

 

Hozzávalók: 70 dkg lazac, 2 marék morzsa, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 1 cs bazsalikom, 10 dkg parmezán, só, bors, 5 dkg vaj

Lazacot sózzuk, borsozzuk, morzsát, parmezánt, petrezselymet, bazsalikomot, tört fokhagymát összekeverjük, beborítjuk vele a halat. A vajat kis darabokban a tetejére szórjuk. Pár csepp olíva olajjal meglocsoljuk.

170 fokon 15 percig sütjük. Óvatosan, mert a bunda könnyen megég. Salátával tálaljuk.

               ..................................................................

 

   Harcsa-paprikás (Gábor Manzéger)

                  

harcsapaprikas.jpg

Harcsapaprikás

Készítette: Gábor Manzéger
Hozzávalók:
Egy-másfél kg harcsa felkockázva
2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
3 fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma áttörve
3 db paradicsom kis kockára vágva
3 db TV paprika kis kockára vágva
Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír

A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 106
Heti: 266
Havi: 655
Össz.: 99 978

Látogatottság növelés
Oldal: Halételek
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »