ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

Szendvicsek

Tartalom:

Zsemlében sült sonkás tojás (Zsuzsamama)

Hússaláta zsemlében (Zsuzsamama)

Hamburger (Ádám Marton)

  ------------------------------------------------------------------

Zsemlében sült sonkás tojás (Zsuzsamama)

zsemleben_sult_sonkas_tojas.jpg

 

Hozzávalók: zsemle, tojás, sonka, sajt, lila-hagyma
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét, és belerakjuk egy kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektetjük a sonkát, rászórjuk az apróra vágott lila hagymát, a kis darabba vágott sajtot és ráütjük a tojást. Egy kevés erős paprikával is ízesíthetjük.
A sütőben addig sütjük, amíg fehérje ki nem fehéredett. Sonka helyett lehet bacont is használni.

                     ...........................................................

Hússaláta zsemlében (Zsuzsamama)

hussalata_zsemleben.jpg

 



60-70 dkg csirke felső comb, megsütve
1 db. alma kockára vágva
1 db. csemege, vagy kovászos uborka, kockázva
1 db. piros színű paprika, darabolva
1 db. fehér paprika, kockázva
1 db. citrom leve
Zöldségzöld, apróra vágva
Só, bors,
3-4 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
Néhány darab salátalevél

A húst fejtsük le a csontról, keverjük hozzá a többi felaprított alapanyaghoz, csavarjuk rá a citromlevet, fűszerezzük, adjuk hozzá a majonézt, mustárt. Keverjük jól össze.
Majd töltsük bele a zsemlékbe, aminek a tetejét vékonyan vágjuk le. Az aljából kaparjuk ki a belét, és ebbe a mélyedésbe tegyük a hússalátát. 
Szorosan csomagoljuk be frissentartó fóliába, és vihetjük magunkkal utazáshoz, kiránduláshoz. Lehetőleg hűtőtáskában.

                  ................................................................

Hamburger (Ádám Marton)

hamburger.jpg

Egy gyönyörű hamburger a tegnapi Parázs- Varázsról (2019. 05. 26.) Forrás: Zé amerikai hamburgere 

A bucihoz (10 db).
• 75 dkg liszt
• 1 tk só
• 70 g cukor
• 40 g friss élesztő
• 1 tojás
• 50 g puha vaj
• 450 g natúr joghurt
• 1 tojás a kenéshez
• 2 ek szezámmag a sütéshez
A savanyított hagymához:
• 3 dl víz
• 1,5 dl fehérborecet
• 1 tk szemes bors
• 2 babérlevél
• 1 tk cukor
• 1/2 tk só
• 2 lilahagyma
Fűszeres majonéz:
• 2 tojássárgája
• 1 tk mustár
• pár csepp citromlé
• 1/2 tk só
• kb. 5 dl semleges ízű étolaj
• 3 ek jéghideg víz 
• 1/2 tk só
• 1 tk citromlé
• 4-5 db fűszeres paradicsomszószban eltett chipotle paprika (Chipotle Adobo szószban) 
A húspogácsához (5-6 db):
• 1 kg darált marhahús
• 20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna
Az összeállításhoz:
• 6-8 szelet bacon
• jégsaláta
• vékonyra szeletelt paradicsom 


A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük, és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük, és végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
A savanyított hagymához egy kis lábosba tesszük a vizet, ecetet, borsot, babérlevelet, cukrot és a sót. Felforraljuk. A hagymát karikára vágjuk, és egy tálba tesszük. Rászűrjük a forrásban levő ecetes folyadékot és hagyjuk benne kihűlni a hagymát.
A majonézhez egy tálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és a sót. Habverővel elkezdjük habosítani, amikor elkezd a tojás krémesedni, eleinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Folyamatosan keverjük és egyre bátrabban, de még mindig vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. Hozzákeverünk egy evőkanál jéghideg vizet, majd folytatjuk a keverést és az olaj adagolását. Még kétszer adunk hozzá 1-1 evőkanál vizet és addig keverjük, amíg a tojás felveszi az összes olajat, nagyon krémes, sűrű és fehér lesz. Ezt a majonézt ízesítjük sóval, citromlével és durvára vágott chipotle paprikával.
A darált húst összedolgozzuk a faggyúval és húspogácsákat formázunk belőle, fejenként 15-20 dekával számoljunk.
A hamburgerek összeállítása: A bacont közepesen forró serpenyőben pirosra sütjük. A zsírt kiöntjük a serpenyőből és kitöröljük a serpenyőt. A húspogácsákat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kérget sütünk a pogácsákra, oldalanként 1-1 perc alatt, és kisebb lángon fedővel 3-4 percig sütjük, illetve addig, amíg átsül a hús.

Visszafordítjuk őket és 1-1 szelet sajtot teszünk rájuk, majd lefedjük és további 1 percig sütjük. Tányérra szedjük és 2-3 percig pihentetjük a húspogácsákat. Közben egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a kettévágott bucik vágott oldalát. A buci alsó részét megkenjük a fűszeres majonézzel, ráteszünk egy salátalevelet, két vékony szelet paradicsomot, a kisült húspogácsát, egy adag savanyított hagymát, sült bacont és ismét egy kis majonézt. Végül rátesszük a buci tetejét és azonnal fogyasztjuk.

                               .......................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 57
Heti: 155
Havi: 636
Össz.: 95 134

Látogatottság növelés
Oldal: Szendvicsek
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »