ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsannamama.hupont.hu/

 

Bejgli

Tartalom:

Mákos bejgli (sütőporos) Zsuzsamama

Diós bejgli (sütőporos) Zsuzsamama

_______________________________________________

 

Mákos bejgli (Zsuzsamama)

1._makos_bejgli.jpg

 

  • Hozzávalók (2 rúd):
  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 12 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • 1-2 kanál tejföl,
  • 1 csomag sütőpor
  • Ha kell, még tejfölt adhatunk hozzá. 
  •  
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg darált mák,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
  • Fél marék zsemlemorzsa,
  • 1 kávéskanál fahéj

 

Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára simítjuk.

Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.

A tésztához valókat összegyúrjuk, kettévesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

                         ....................................................

 

 

Diós bejgli (Zsuzsamama)

2._dios_bejgli.jpg


Hozzávalók (2 rúd):

  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 12 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • 1-2 kanál tejföl,
  • 1 csomag sütőpor
  • Ha kell, még tejfölt adhatunk hozzá. 
  •  
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg darált dió,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
  • Fél marék zsemlemorzsa,
  • 1 kávéskanál fahéj

 

Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.

Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára simítjuk.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.

A tésztához valókat összegyúrjuk, kettévesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük.

Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

                    ............................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 106
Heti: 275
Havi: 664
Össz.: 99 987

Látogatottság növelés
Oldal: Bejgli
ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsamamaketto.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »