Bejgli
Tartalom:
Mákos bejgli (sütőporos) Zsuzsamama
Diós bejgli (sütőporos) Zsuzsamama
_______________________________________________
Mákos bejgli (Zsuzsamama)
Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára simítjuk.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kettévesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
....................................................
Diós bejgli (Zsuzsamama)
Hozzávalók (2 rúd):
Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.
Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára simítjuk.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kettévesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük.
Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
............................................................